Logo en favicon Autorijschool Lexmond

Neem contact op!

of mail naar info@autorijschoollexmond.nl

Kies voor een rijopleiding in stappen

In plaats van een reguliere rijopleiding kun je ook kiezen voor de Rijopleiding in Stappen (RIS).

De Rijopleiding in Stappen is verdeeld in 4 modules en 39 scripts. In de scripts staan alle handelingen van het autorijden stap voor stap uitgelegd. RIS is een duidelijke lesmethode waarin je stap voor stap naar je rijexamen toewerkt. Je bereidt elke rijles thuis zelf voor aan de hand van het boek: “Rijopleiding in Stappen”. Elke module wordt afgesloten met een toets.

De eerste 2 toetsen worden afgenomen door je eigen rijschool. De derde toets wordt afgenomen voor het CBR. Deze RIS toets kun je vergelijken met de Tussentijdse Toets. De vierde RIS toets is het praktijkexamen.

Een rijinstructeur die gecertificeerd is les te geven volgens de Rijopleiding in Stappen, heeft naast zijn basisopleiding een 6-daagse cursus gevolgd en wordt jaarlijks bijgeschoold. Ook wordt deze jaarlijks in de praktijk getoetst door een RIS begeleider van het CBR.
De kosten van je rijopleiding hangt grotendeels af van hoeveel rijlessen je nodig hebt om te slagen.

Het slagingspercentage van de RIS rijexamens ligt hoger dan van het gewone rijexamen. Het gemiddelde slagingspercentage over 2011 van de RIS rijexamens is maar liefst 62,7%

De Rijopleiding in Stappen is een uitstekende en gestructureerde rijopleiding en je maakt zeker een goede keuze als je hiervoor kiest!

Meer informatie is te vinden in de folder van het CBR. Download PDF

Rijopleiding in stappen

Plan nu jouw rijles op maat!